De ce este important să mă cunosc pe mine înainte de a lua o decizie educațională / profesională?

Plecăm la drum lung cu întrebarea: ,,Tu ce vrei să devii când vei fi mare?”

Unii nu știu, alții parcă ar ști, câțiva mai au o idee, iar de la o minoritate vei auzi ,,Eu vreau să fiu …”. Cum de se întâmplă lucrul ăsta? De ce din ce în ce mai multor elevi/studenți li se pune ceață în fața ochilor când aud întrebarea asta ,,banală”?

Haide să facem împreună un mic exercițiu și imediat vom desluși marile secrete ale omenirii. Vor fi 4 întrebări și afirmații mai jos, încearcă să-ți răspunzi în minte cât mai repede și sincer la ele:

  1. Care sunt 3 puncte forte ale tale?
  2. Spune-mi 3 valori ale tale, după care te ghidezi în viața de zi cu zi!
  3. Care sunt lucrurile pe care le faci și-ți aduc plăcere? (hobbyuri, pasiuni, activități etc)
  4. Ce crezi că te pricepi să faci?

Se poate să-ți fi răspuns instantaneu sau mai greu, ba chiar să nu fi avut nicio idee de vreun răspuns. Prin exercițiul de mai sus am surprins o părticică din ceea ce se numește AUTOCUNOAȘTERE. Să te cunoști pe tine pentru a lua o decizie în carieră este foarte important. Asta presupune să-ți știi abilitățile, interesele, stilul de personalitate (modul în care gândești, simți și te comporți), valorile și preferințele de trai (en. lifestyle).  Când nu ne angajăm activ în luarea deciziilor și nu ne direcționăm noi drumul în carieră, ajungem să ne trăim viitorul în voia șansei. 

Cercetătorul și psihologul Jeffrey Greenhaus propune modelul managementului carierei. Acesta spune că pentru a lua o decizie adecvată trebuie să te cunoști pe tine și mediul în care trăiești. Asta înseamnă că este necesar, însă nu și suficient. Ca într-un joc de șah, cunoașterea de sine este ca regele, când este cucerit, pierzi jocul, iar fără el nu ai cum să joci, dar nici doar cu el nu poți câștiga. Asta înseamnă că ai nevoie și de celelalte piese, aici vorbind de explorarea carierei, stabilirea unui obiectiv, dezvoltarea și implementarea unei strategii în carieră, chiar și progresul spre atingerea obiectivelor. 

Cei de la Ejobs România chiar au realizat și un studiu în 2018, iar datele lor arată că cei născuți după 1980, adică Millenials și generația Z, ajung să-și schimbe jobul odată la 2 ani jumătate. Cu cât se înaintează în vârstă, cu atât crește stabilitatea la job. În top sunt cei din Generația X care ajung să petreacă aproximativ 4 ani la un loc de muncă (Ejobs Group SRL). 

Știind că vor avea loc aceste schimbări, voi pe ce criterii veți decide schimbarea joburilor? 

Dacă am trăi toți în lumea lui Harry Potter și am studia toți la Hogwarts, poate ni s-ar pune o pălărie pe cap și ni s-ar zice pentru ce suntem făcuți. Acest lucru nu se întâmplă, așa că ne rămâne nouă să ne punem pălăria singuri.

Cunoașterea de sine este ca o sită în tot acest amalgam de meserii și de oferte de lucru, iar toate dimensiunile numite mai sus ale acesteia sunt criterii pentru a decide prima meserie, a doua meserie și așa mai departe.  Așadar, tu cine ești? Cine vrei să devii?

Titlu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Read More »