Politica de confidentialitate

1. Cine suntem?

Asociatia EvoCariera este o organizatie non-profit din Romania, cu sediul in Cluj-Napoca, care isi propune sa ofere sprijin pentru orientarea in cariera  dolescentilor și tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 27 de ani.

Pentru a ne atinge scopul, colectam si folosim date personale referitoare la persoane fizice, ca parte esentiala a desfasurarii activitatilor si evenimentelor noastre.

Aceasta politica de confidentialitate stabileste modul in care Asociatia EvoCariera colecteaza si prelucreaza datele dvs. cu caracter personal. Asociatia EvoCariera actioneaza in conformitate cu principiile stabilite in legislatia privind protectia datelor aplicabila in Romania, inclusiv Regulamentul (UE) nr. 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (”GDPR”).

2. Ce intelegem prin date cu caracter personal?

Datele cu caracter personal sunt informatiile referitoare la o persoana fizica si care pot fi utilizate pentru a identifica persoana respectiva, cum ar fi: numele, prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon, numele de utilizator pe retelele de socializare, datele de localizare sau de pe cartea de identitate. Sunt date cu caracter personal si datele care pot duce indirect la identificarea dumneavoastra, precum adresa IP.

3. Ce categorii de date cu caracter personal prelucram si de ce?

Datele cu caracter personal pe care le prelucram, precum si scopurile si baza legala a prelucrarii sunt:

a) Daca sunteti membru al unei  organizatii partenere :

Prelucram datele personale relevante (nume, prenume, e-mail, numarul de telefon, functia, semnatura) pentru incheierea si executarea contractului sau a acordului de parteneriat. In acest caz, baza legala de prelucrare a datelor este acordul de parteneriat.

Folosim datele dvs. de contact (numele, pozitia, adresa de e-mail, telefonul, adresa) pentru a va transmite noutati, invitatii la evenimente, rapoarte cu privire la activitatea organizatiei.

b) Daca sunteti voluntar al Asociatiei EvoCariera:

Prelucram datele dvs. personale relevante (nume, prenume, telefon, adresa de e-mail, semnatura) pentru a executa contractul de voluntariat care vine in sprijinul activitatii noastre.

c) Daca sunteti donator sau sponsor al Asociatiei EvoCariera:

Prelucram datele dvs. cu caracter personal (nume, prenume, adresa de e-mail, telefonul, adresa, contul IBAN, suma donata) pentru a putea primi sponsorizarile sau donatiile, in baza contractului de sponsorizare, precum si pentru a va trimite noutati cu privire la activitatile asociatiei.

d) Daca sunteti beneficiar al proiectelor si activitatilor noastre 

Prelucram datele personale relevante (nume, prenume, varsta, adresa, adresa de e-mail, telefonul, unitate de invatamant, parcurs educational, evaluare competente, abilitati, preferinte) pentru a asigura acordarea sprijinului/consilierii, in baza consimtamantului dumneavoastra de a participa la activitatile desfasurate.

Asociatia EvoCariera prelucreaza inclusiv date cu caracter personal ale copiilor, beneficiari ai programelor si activitatilor pe care le desfasuram, potrivit legii si in baza consimtamantului parintilor.

e) Daca sunteti abonat/a la newsletter sau daca primiti comunicari de la noi:

Asociatia EvoCariera va prelucreaza datele personale (nume, e-mail), pentru a va informa cu privire la evenimentele si initiativele desfasurate, noutati, rapoarte, sau pentru a va solicita un feedback. Va puteti dezabona oricand, contactandu-ne la contact@evocariera.ro.

4. Cu cine impartasim datele dvs. cu caracter personal?

In conformitate cu scopurile descrise in aceasta Politica, putem folosi serviciile unor contractanti, precum furnizori de servicii digitale. Acesti contractanti prelucreaza categorii specifice de date cu caracter personal in numele nostru pentru a ne ajuta sa comunicam online cu dumneavoastra si sa ne desfasuram activitatea. Ne asiguram ca respectivii contractanti nu prelucreaza datele dvs. in alte scopuri decat cele pentru care am convenit si mentionate in prezenta politica.

Depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura ca organizatiile cu care colaboram stocheaza datele dvs. cu caracter personal in locatii sigure si ca implementeaza masuri de securitate corespunzatoare.

Pot avea acces la datele dumneavoastra cu caracter personal, in functie de relatia pe care o aveti cu Asociatia EvoCariera, autoritati publice, finantatori, sponsori, auditori, organizatii partenere, in conditiile legii sau in interesul legitim de a ne desfasura activitatea potrivit scopului asociatiei.

5. Va transferam datele cu caracter personal in strainatate?

In contextul indeplinirii scopurilor prezentate in aceasta Politica, datele dvs. cu caracter personal pot fi transferate in strainatate catre state din Uniunea Europeana  (denumita   in   continuare  “UE”),  Spatiul Economic European (denumit in continuare “SEE”) sau catre tari terte . Orice transfer efectuat va respecta cerintele legale in vigoare stipulate de legislatia europeana privind protectia datelor. In ceea ce priveste transferurile de date catre tari terte, ne asiguram ca exista garantii adecvate pentru a va pastra datele in siguranta.

6. Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal?

Vom pastra datele dvs. cu caracter personal numai pentru perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor descrise in aceasta Politica si in conformitate cu prevederile legale, obligatiile contractuale sau interesul legitim de a ne desfasura activitatea. Ne vom asigura ca nu vom pastra date excesive sau irelevante, cum ar fi date care nu sunt actualizate. De asemenea, vom revizui in mod constant perioadele de timp pentru care sunt pastrate diferitele categorii de date pe care le prelucram. Dupa expirarea duratei de prelucrare si numai dupa ce Asociatia EvoCariera nu mai are motive legale sau un interes legitim pentru a prelucra datele dvs. cu caracter personal, datele vor fi sterse, ceea ce ar putea implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

7. Care sunt drepturile cu privire la datele pe care le prelucram despre dvs.?

Atunci cand va prelucram datele cu caracter personal, este foarte important sa stiti ca aveti urmatoarele drepturi:

Dreptul de acces la datele cu caracter personal pe care le prelucram in legatura cu dvs.: aveti dreptul sa obtineti o confirmare daca va prelucram sau nu datele cu caracter personal si, daca da, aveti drept de acces la tipul de date cu caracter personal si la conditiile de prelucrare, trimitandu-ne o cerere in acest sens;

Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal: aveti dreptul de a solicita rectificarea datelor cu caracter personal inexacte sau incomplete pe care le detinem despre dvs. sau stergerea datelor cu caracter personal in cazul in care:

  • datele nu mai sunt necesare scopului initial (si nu exista niciun alt scop legitim);
  • va prelucram initial datele pe baza consimtamantului dvs., iar dvs. va retrageti consimtamantul si, prin urmare, nu mai exista niciun motiv plauzibil;
  • obiectati si nu avem niciun motiv serios pentru continuarea prelucrarii;
  • datele au fost prelucrate in mod ilegal;
  • stergerea este necesara pentru respectarea legislatiei UE sau a legislatiei romanesti in vigoare sau
  • datele au fost colectate de la copii;

Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii: aveti dreptul sa solicitati restrictionarea prelucrarii in cazurile in care:

  • considerati ca datele cu caracter personal sunt inexacte si numai pe o perioada care sa ne permita sa verificam acuratetea datelor cu caracter personal puse la dispozitie;
  • prelucrarea este ilegala, insa nu doriti sa va stergem datele, ci doar sa restrictionam utilizarea acestora;
  • nu mai avem nevoie de datele dvs. in scopurile pe care le-am descris in aceasta Politica, dar solicitati datele pentru stabilirea, exercitarea unui drept sau apararea in cazul unei pretentii legale sau
  • v-ati opus prelucrarii in asteptarea verificarii chiar daca motivele noastre legitime prevaleaza;

Dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrare, atunci cand prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pana in acel moment;

Dreptul de a se opune prelucrarii datelor din motive legate de situatia dvs. particulara, atunci cand prelucrarea se bazeaza pe un interes legitim si de a se opune in orice moment prelucrarii datelor in scopuri de marketing direct, inclusiv profilare;

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe o prelucrare automata, inclusiv crearea unui profil, care produce efecte juridice asupra dvs. si va afecteaza in mod similar intr-o maniera semnificativa;

Dreptul la portabilitatea datelor, adica dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si care poate fi citit automat (computer) si dreptul de a transfera aceste date unui alt operator, daca prelucrarea se bazeaza pe acordul dvs. sau pe punerea in aplicare a unui contract si se realizeaza prin utilizarea unor mijloace automate;

Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea pentru Protectia Datelor (ANSPDCP) si dreptul de a va adresa instantelor judecatoresti compeetente.

Puteti sa va exercitati drepturile in orice moment.

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus sau pentru orice nelamuriri cu privire la prezenta politica va rugam sa ne scrieti la contact@evocariera.ro.

8. Modificarea acestei politici de confidentialitate

Aceasta Politica de Confidentialitate poate fi modificata si actualizata periodic. Va vom notifica orice modificare substantiala adusa acestei Politici de confidentialitate.